23 Mar 2011

Slikanje pomoću kanapa / String painting























































Danas smo slikali belom temperom na crnom papiru pomoću kanapa. Kanap sam zavezala za štipaljku da bi mogao lakše da se drži i umače u boju. Belu temperu sam razredila sa malo vode da bi kanap mogao bolje da je upije. 
Prvo smo pravili otiske (mnogo su bili lepi) ali je kanap ubrzo postao zmija koja je puzala po papiru ostavljajući beli trag za sobom, i ona je, naravno, pokvarila sve otiske. Hm hm. Zmija je potom počela da se vrti u krug, ostavljajući kružne tragove, pretvorila se u propeler koji je bacao kapljice bele boje po papiru, podsećajući na sneg i snežnu mećavu.
Volim ovakve otvorene aktivnosti koje omogućavaju igri da se kreće u različitim pravcima!


Today we painted with string. We used white tempera on black paper. I added a few drops of water into the paint so the string could soak the paint evenly. I tied the string to a cloth-pin so it would be easier to manipulate.
We first made a few string prints (which were beautiful), but then the string became a snake that crowled  through the paper leaving a white trace behind it, and she, ofcourse, spoiled our prints. Hm hm. The snake then begun to spin and whirl leaving some white circle traces, moved into the air, and then turned herself into a propeller that sprinkled white drops on the paper, which then resembled snow and a snowstorm.
I love this kind of open-ended activities that enable the play to move in different directions!

No comments: