8 May 2011

Pebbles and stones / Kamenčići i obluci



















We are lucky to spend some beautiful days at the sea coast. In my opinnion a beach is one of the gratest places for little kids (and their parents) to be! So much things to explore, to play, to observe and absorb, to smell, to touch, to hear, to feel...
"Our" beach has some beautiful red-ish sand mixed with stones and pebbles of very light colors. We love to collect nice pebbles and stones, to observe their shape, texture and color, and then make "something" with them. And the redish sand is a beautiful background for what ever we make with stones. 




Imamo tu sreću da nekoliko dana provedemo na moru. Po mom mišljenju, plaža (van sezone!) je jedno od najboljih i najlepših mesta za decu (ali i za njihove roditelje!). Toliko toga ima da se istraži, da se igra, da se opazi i upije, miriše, udahne, dodirne, čuje, oseti...
"Naša" plaža ima divan, veoma sitan crvenkasti šljunak koji je prošaran oblucima i kamenčićima vrlo svetlih boja. Obožavamo da skupljamo kamenčiće i oblutke, da posmatramo njihov oblik, teksturu i boju i da od njih "nešto" pravimo. A crvenkasti šljunak je predivna podloga za sve ono što na njemu napravimo.






























For more inspiration about how to do land-art with kids at the beach (but other places as well), please take a look at this great resource!





Za više ideja o tome kako da radite land-art sa decom na plaži (ali i na drugim mestima!), pogledajte ovaj fantastičan sajt!




No comments: